Monice

Janson


typografisch ontwerp

Mijn kunstuitingen doen je stilstaan en je gedachten voor een moment afdwalen. Ze benadrukken waar je bent en vertellen je over het unieke van die plek – ik geef een plek een identiteit.

Ik ontwerp monumentale kunstuitingen met letters en taal voor woonwijken, bruggen, bedrijven, gebouwen, scholen en de openbare ruimte.

Projecten waar je mijn werk van kunt kennen zijn het bruggedicht op de Parkhavenbrug in Rotterdam, de woningen van Buitenplaats Syon in Rijswijk en de gevel van woon- en parkeergebouw BinckPARK in de Binckhorst in Den Haag.

Gevoel voor esthetiek en detaillering deel ik met jou als opdrachtgever. Mijn typografische kunstuitingen ontwikkel ik in nauwe samenwerking met (landschaps)architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten.

Taal en typografie

Mijn affiniteit voor typografie en taalgevoeligheid kenmerken mijn kunstuitingen. Ik bedenk de juiste woordkeuze of vraag daarvoor een dichter of tekstschrijver. De letters van mijn kunstuitingen ontwerp ik voornamelijk zelf, soms gebruik ik bestaande typografie.

Voor Rotterdam

Regelmatig werk ik aan projecten met Leontien Wiehink, ontwerper openbare ruimte. Samen initiëren we kunstprojecten met typografie voor de stad Rotterdam. Projecten waar wij aan werkten of werken zijn een putdeksel voor de Coolsingel en De Gedenktuin, voor de rouwverwerking van kinderen voor op een Rotterdamse begraafplaats.

Typografische producten

Mijn ‘Letterzetters’, typografische onderzetters in alle letters van het alphabet, zijn onder andere te koop bij Museum Meermanno in Den Haag en Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Z-Fence, een typografisch hekwerk ontwikkelde ik in samenwerking met Leontien Wiehink. De producent is HB International. Meer informatie vind je hier.

Overweeg je iets met typografie? Je kunt me bereiken via e-mail of bellen.

 

Foto: Paul van der Blom

Glimlach

Het werk van Monice doet je glimlachen. En die heb je nodig in het leven. Haar werk kenmerkt zich door letters die een rol spelen in de betekenis van het woord. Monice vertaalt woorden naar typografie.

 

Freekje Vervoord


M2uur

Avontuurlijk

Ideeën die over elkaar tuimelen, niet begrensd, weinig lijkt onmogelijk. Het lijkt alle kanten op te waaieren maar Monice regisseert en houdt het einddoel scherp. De weg van het creatieve maakproces is avontuurlijk en spannend. Het eindproduct telkenmale verrassend. Avontuurlijk omdat je niet weet wat er precies uitkomt, alleen dat het altijd verbazingwekkend mooi en treffend wordt.

 

Annelies van den Houten


ActiVite

Voelen

Wat een verrassing als Monice haar typografisch ontwerp voor het eerst aan je presenteert, en wat een verrassing wanneer je daarin jezelf blijkt te voelen. Alles valt op zijn plaats. Het spelen met typografie, vorm en kleur is verweven met Monice, dat merk je. Wij zijn inmiddels helemaal één met de huisstijl, en de huisstijl met ons. En dat voelt goed.

 

Theo Peekstok


Groosman

Raak

Toen ik in aanraking kwam met het werk van Monice was het meteen RAAK. Voor mij stond vast dat ik in het creatieve proces met Monice wilde werken. Creatief, eigenzinnig, anders, lef, eigen stijl... ofwel heel authentiek.

 

Werken met Monice dat is, precies die liefde voor waar jij mee bezig bent, terugzien in visueel opzicht. Precies datgene voorgehouden krijgen waar je naar op zoek bent.

 

Carla Broekhuizen


YesPower