Monice

Janson


typografisch ontwerp

Schoonheid ligt op straat. Het dagelijks leven inspireert mij. Ik loop door de stad en ontdek een S in de lijnen van een gebouw, in een containerkraan in de haven herken ik twee sumoworstelaars, de pilaren van het metrostation vormen een lijnenspel met een W en een X, de stenen van het zebrapad brengen me op ideeën voor nieuwe letterontwerpen.

Schoonheid zit voor mij ook in de taal. Zo wordt een onderzetter bij mij een ‘letterzetter’; en de letter ‘e’ geef ik zo vorm dat hij ineens als een eend in het water hoort.

Mijn werk ontstaat door voor het oog vanzelfsprekende zaken te kantelen; door ze een tikkie te geven. Door te durven schuiven met schijnbaar vastliggende ideeën, vormen en betekenissen ontstaan vindingrijke typografische ontwerpen. Hierdoor kijk je op, raak je verrast, of roep je, als je Rotterdammer bent: ‘O, joh!’

In mijn werk, of dat nu het ontwerpen voor logo’s, huisstijlen of voor de openbare ruimte is, zoek ik altijd naar net dat ene verfijnde, grootse, eigenaardige, opmerkelijke detail waarin de kern van jou en je bedrijf verborgen zit. Dat detail licht ik eruit. Zo ontstaan ontwerpen met een verhaal, waarin je als opdrachtgever je kwaliteiten en beste kanten weerspiegelt ziet, waarbij je je thuisvoelt en waarmee je op een originele manier naar buiten kunt treden.

Mijn opdrachtgevers komen vaak uit de taal- en architectuurwereld – misschien doordat we hetzelfde gevoel voor schoonheid en verfijning delen.

Foto: Paul van der Blom

Glimlach

Het werk van Monice doet je glimlachen. En die heb je nodig in het leven. Haar werk kenmerkt zich door letters die een rol spelen in de betekenis van het woord. Monice vertaalt woorden naar typografie.

 

Freekje Vervoord


M2uur

Avontuurlijk

Ideeën die over elkaar tuimelen, niet begrensd, weinig lijkt onmogelijk. Het lijkt alle kanten op te waaieren maar Monice regisseert en houdt het einddoel scherp. De weg van het creatieve maakproces is avontuurlijk en spannend. Het eindproduct telkenmale verrassend. Avontuurlijk omdat je niet weet wat er precies uitkomt, alleen dat het altijd verbazingwekkend mooi en treffend wordt.

 

Annelies van den Houten


ActiVite

Voelen

Wat een verrassing als Monice haar typografisch ontwerp voor het eerst aan je presenteert, en wat een verrassing wanneer je daarin jezelf blijkt te voelen. Alles valt op zijn plaats. Het spelen met typografie, vorm en kleur is verweven met Monice, dat merk je. Wij zijn inmiddels helemaal één met de huisstijl, en de huisstijl met ons. En dat voelt goed.

 

Theo Peekstok


Groosman

Raak

Toen ik in aanraking kwam met het werk van Monice was het meteen RAAK. Voor mij stond vast dat ik in het creatieve proces met Monice wilde werken. Creatief, eigenzinnig, anders, lef, eigen stijl... ofwel heel authentiek.

 

Werken met Monice dat is, precies die liefde voor waar jij mee bezig bent, terugzien in visueel opzicht. Precies datgene voorgehouden krijgen waar je naar op zoek bent.

 

Carla Broekhuizen


YesPower