> voor wie iets bijzonders wil
met taal en letters

Monice Janson

> typografie

Mijn kunstuitingen doen je stilstaan en je gedachten voor een moment afdwalen. Ze benadrukken waar je bent en vertellen je over het unieke van die plek – ik geef een plek een identiteit.

Ik ontwerp monumentale kunstuitingen met letters en taal voor woonwijken, bruggen, bedrijven, gebouwen, scholen en de openbare ruimte. 

Projecten waar je mijn werk van kunt kennen zijn het bruggedicht op de Parkhavenbrug in Rotterdam, kunstuiting Heen en Weer op de kopgevel van appartementencomplex De Koploper in Rijswijk of de nog te bouwen gevel van woon- en parkeergebouw BinckPARK in de Binckhorst in Den Haag. 

Gevoel voor esthetiek en detaillering deel ik met jou als opdrachtgever. Mijn typografische kunstuitingen ontwikkel ik in nauwe samenwerking met (landschaps)architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten

Taal & Typografie

Mijn affiniteit voor typografie en taalgevoeligheid kenmerken mijn kunstuitingen. Ik bedenk de juiste woordkeuze of vraag daarvoor een dichter of tekstschrijver. De letters van mijn kunstuitingen ontwerp ik voornamelijk zelf, soms gebruik ik bestaande typografie.

Voor Rotterdam

Regelmatig werk ik aan projecten met Leontien Wiehink, ontwerper openbare ruimte. Samen initiëren we kunstprojecten met typografie voor de stad Rotterdam. Projecten waar wij aan werkten of werken zijn een putdeksel voor de Coolsingel en De Gedenktuin op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.

Typografische producten

Met anderen of individueel ontwikkel ik uiteenlopende producten met letters en of taal.

Previous slide
Next slide

De Gedenktuin

De Gedenktuin is een herdenkingsplek voor kinderen voor op een begraafplaats of in een andere serene omgeving. Om kinderen te helpen bij het afscheid nemen, het herinneren en hun verlies een plek te geven. Is er binnen jouw gemeente nog geen plek voor de rouwverwerking van kinderen? Meer informatie vind je hier.

Letterzetters

Mijn Letterzetters, typografische onderzetters in alle letters van het alphabet, zijn onder andere te koop bij Museum Meermanno in Den Haag en Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Interesse? Mail mij.

Z-Fence

Z-Fence, een typografisch hekwerk ontstaan vanuit de letter Z. Het hekwerk wordt geproduceerd door HB International. Z-Fence gebruiken voor jouw project? Meer informatie vind je hier.

Overweeg je iets met typografie? Je kunt me bereiken via e-mail of bellen.

Opdrachtgevers & Samenwerkingen

Ik werk onder andere voor:

Duravermeer
Heijmans
ABB Bouwgroep
VORM
Trebbe
Lingotto
Janssen de Jong
Gemeente Rotterdam
Gemeente Houten
Erasmus MC
TU Delft
Woningcorporatie Eigen Haard
Continental Car Parks

En samen met:

INBO architecten
Groosman architecten
KCAP Architects & Planners
Zeinstra Veerbeek Architecten
By Carmen urban design & architecture
Leontien Wiehink
M2uur

Je kunt me bereiken via

+31 (0)6 107 382 04
info@monicejanson.nl

> De Machinist

Willem Buytewechstraat 45
3024 BK Rotterdam

En volgen op