Vorige slide
Volgende slide

> Subjectief Objectief

Rotterdam

> Details

Project

Subjectief Objectief

Locatie

Centrale hal van het Erasmus MC in Rotterdam

Opdrachtgever

Science Gallery Rotterdam

In samenwerking met

/

Fotografie

/

‘Nu ik thuiswerk, bak ik een flammkuchen: bosuitje erover en knoflook, en daar drink ik een fijn glas rode Bourgogne bij,’ vertelt geneticus André Uitterlinden mij over wat er sinds corona voor hem anders is. Ik heb ‘m: dé quote om te tonen tijdens (R)EVOLUTION!, een groepsexpositie in het Erasmus MC.

André is een van de vijf wetenschappers die ik citeer in mijn werk ‘Subjectief’. De anderen zijn Diederik Gommers, Marion Koopmans, Luc Coffeng en Eveline Crone. Van allen gebruik ik persoonlijke quotes en geen uitspraken over analyses of statistieken over corona. Want de bezoeker van het Erasmus MC wil ik laten glimlachen en denken: dit is ook maar iemand die gewoon zijn werk doet.

Science Gallery Rotterdam, de initiatiefnemer van de expositie, vraagt mij aanvullend op ‘Subjectief’ nog een werk te maken met quotes die wél over de onderzoeken van de wetenschappers gaan. Dit werk noem ik ‘Objectief’.

 

Hier bekijk je een film over Subjectief Objectief