Vorige slide
Volgende slide

> Buiten begint hier

Zeewolde

> Details

Project

Buiten begint hier

Locatie

Scouting Landgoed in Zeewolde

Opdrachtgever

Scouting Landgoed Zeewolde

In samenwerking met

Leontien Wiehink

Fotografie

/

Vijf jaar geleden bedenken Leontien Wiehink en ik de kunstuiting We zijn er bijna voor scoutinglandgoed Zeewolde. Peter Messerschmidt, huidig directeur van het landgoed, belt mij met de vraag of We zijn er bijna alsnog door het landgoed gebruikt mag worden.

Peter wil We zijn er bijna een andere plek geven dan waar wij het aanvankelijk voor bedachten. Hij wil het op het landgoed direct na de toegangspoort als afrastering tussen een weg en een voetgangerspad plaatsen. En Peter blijkt nóg iets in het vooruitzicht te hebben. Omdat de toegangspoort door een vrachtwagen is ontwricht, vraagt hij ons ook daarvoor een ontwerp te maken.

We baseren het ontwerp van de toegangspoort op de vormentaal van We zijn er bijna, met driehoeken. Op de toegangspoort bedenk ik aanduidingen voor de auto’s en voetgangers waarop Peter reageert: ‘Dat vind ik wel wat ANWB-erig.’

Met tekstschrijver Laura van Mourik bedenk ik daarom een tekst die net zo verwachtingsvol is als We zijn er bijna. Laura komt op Buiten begint hier. Ik ontwerp een bijpassend lettertype, zie de knik in de letters B en G. We verwachten dat de ontwerpen aankomend jaar uitgevoerd gaan worden.

Hier bekijk je We zijn er bijna