Efteling-

lettertype


februari 2018

Op 1 mei – tijdens het afgaan van het luchtalarm – werd Rijk, de zoon van Marije en Harm, geboren. Vijf maanden later leer ik hen kennen. Rijk heeft dan nog steeds geen geboortekaartje. De familie is inmiddels gestopt met ernaar te vragen.

Marije en Harm willen een typografisch geboortekaartje, maar dan niet in een Efteling-lettertype. Dat ik hen leer kennen, moet blijkbaar zo zijn. Ik ga voor ze aan de slag om een strak, typografisch ontwerp te maken.

‘Ik ben helemaal ontroerd,’ vertelt Marije na het zien van het ontwerp. ‘Dat je dit met mijn opmerkingen hebt gemaakt.’ Het geboortekaartje is geprint op bronskleurig papier. Door deze papierkeuze is drukken in goud niet nodig en dat scheelt in de kosten.

Op de voorzijde staat: ‘Wat je verlangt dat maakt je …’, een tekst die Marije en Harm bedachten en toepasselijk is voor de decembermaand. Leuk om de ontvanger één seconde op het verkeerde been te zetten.